Skip navigation

Industrieën

Voeding- en zuivelindustrie

Is een breed scala van productie-industrieën voor het produceren van voedselproducten voor onze dagelijkse behoeften.

Onder andere brood, vlees, vis en zuivelproducten worden met moderne verwerkingstechnieken verwerkt tot een scala aan producten die niet alleen “lekker” maar ons ook van de nodige voedingsstoffen voorzien.

We kennen ook zogenaamde stimulerende middelen. Dit zijn producten die geen eerste levensbehoefte zijn maar die het 'leven' wel aangenaam maken, bijvoorbeeld koffie, (fris)drank, snoep, chocolade en nog veel meer producten.

Al deze producten worden met zorg geproduceerd en moeten voldoen aan de hoogste eisen van de voedsel- en warenautoriteiten. De hoogwaardige Sitomatic producten worden geleverd aan wereldwijd opererende producenten van voedingsmiddelen en zuivelproducten om het productieproces optimaal, veilig en beheersbaar te laten verlopen.

pixo-mixo-E48IAnzlchE-unsplash

Farmaceutische industrie

Produceert geneesmiddelen. Ook in deze industrie wordt veel onderzoek gedaan (R&D).

De fabrikanten van medicijnen zijn vaak wereldwijd actief. Geneesmiddelen worden geregistreerd door de registratieautoriteiten.

Medicijnen moeten aan strenge eisen voldoen. Het wettelijk kader voor het waarborgen van de kwaliteit van geneesmiddelen bestaat voor een groot deel uit de Good Manufacturing Practice (GMP)-richtlijn voor farmaceutische bedrijven.

Wereldwijd zijn er toezichtstandaarden, compilatie van communautaire procedures voor inspecties en uitwisseling van informatie.

De hoogwaardige Sitomatic producten worden geleverd aan wereldwijd opererende farmaceutische fabrikanten om het productieproces optimaal, veilig en controleerbaar te laten verlopen.

pexels-pixabay-356040

Bier- en (fris)drankindustrie

In deze branche denken we vaak aan alcoholische dranken zoals bier, wijn, sterke drank en likeur. Maar ook alcoholvrije vallen onder deze categorie bedrijven: denk aan frisdranken, waters en sappen. Zuivel is niet inbegrepen.

De hoogwaardige Sitomatic producten worden geleverd aan wereldwijd opererende producenten van de bier- en (fris)drankindustrie om het productieproces soepel, veilig en beheersbaar te laten verlopen.

pexels-elevate-1267311

Energie (Olie, Gas, Waterstof)

Na de winning van olie begint het aan een lange reis. Afhankelijk van het raffinageproces worden verschillende producten verkregen, zoals asfalt, kunststof, farmaceutica en schoonmaakmiddelen. Olie zit in veel meer producten dan we in eerste instantie denken.

Olie is ook de energiebron voor de industrie en natuurlijk het lucht- en wegverkeer. Aardgas vertegenwoordigt het lichtere mengsel van biologische producten uit dat proces.

Aardgas wordt geproduceerd in hetzelfde proces als olie en wordt vaak samen met olie gevonden. Aardgas is van groot belang voor de industrie, maar ook van belang voor onder meer het verwarmen van gebouwen en particuliere woningen. Naast olie en gas wordt waterstof steeds vaker gebruikt als energiebron in een groot aantal industrieën en wordt het ook steeds vaker gebruikt als energiebron voor auto's.

Of we het in de toekomst gaan gebruiken om onze huizen te verwarmen, hangt af van hoe duurzame waterstof kan worden geproduceerd.

Sitomatic levert haar hoogwaardige producten ook aan de wereldwijde energie-industrie om het productieproces optimaal, veilig en beheersbaar te laten verlopen.

pexels-dimitry-anikin-4994478

Chemische industrie

Deze sector omvat alle bedrijven die chemische processen gebruiken voor hun industriële productie, dat wil zeggen dat ze producten vervaardigen door middel van chemische veranderingen in bestaande (grond)stoffen.

Chemisch geproduceerde producten zijn bijvoorbeeld coatings, cosmetica, farmaceutica, kleurstoffen, synthetische vezels, pigmenten en nog veel meer.

De grens tussen de chemische industrie en de procesindustrie is moeilijk aan te geven en, afhankelijk van de producten, overlappend. De chemische industrie maakt in veel gevallen deel uit van de procesindustrie.

Voor deze branche levert Sitomatic hoogwaardige producten om het productieproces soepel, veilig en beheersbaar te laten verlopen.

pexels-chokniti-khongchum-2280571

Neem contact met ons op en we gaan graag een nieuwe uitdaging aan.

Gedetailleerde informatie is op aanvraag verkrijgbaar.

Bel ons: 0594-516670 of vul het contactformulier in.